ROMANIA

Livia Coloji is a visual artist, working mainly in the field of illustration.

Originally from Oravita, she graduated from the West University of Timisoara, Faculty of Arts and Design, with a BFA in Graphics. She now lives with her partner in a house full of pets in Timisoara and works in a shared studio on illustrating books for children, stationery, packaging and editorials for clients from all over the world. She was shortlisted for the 2015 World Illustration Award (UK) and a couple of her books were awarded national design prizes.

Livia is also 1/3 of Balamuc, a collaborative group and independent art space focused on social and political drawings.

Livia Coloji e un artist vizual ce lucrează, în principal, în domeniul ilustraţiei.

Originară din Oravita, a studiat la Timişoara şi a absolvit o licenţă în grafică la Universitatea de Vest, Facultatea de Artă şi Design. În prezent, locuieşte tot în acest oraş, alături de partenerul său şi o mulţime de animale de companie. În atelierul pe care îl împarte cu alţi doi colegi, lucrează alături de clienţi şi echipe din întreaga lume la ilustrarea cărţilor pentru copii, a produselor de papetărie, a ambalajelor şi a editorialelor de tot felul. A fost nominalizată în 2015 pentru World Illustration Award (UK), iar cîteva din cărţile pe care le-a ilustrat au primit premii naţionale de ilustraţie şi design.

Livia este şi 1/3 din Balamuc, un grup colaborativ şi un spaţiu artistic independent înfiinţat în 2014 şi concentrat pe desenul social şi politic.

Livia Coloji